Popcorn

Hoe staat het er nou eigenlijk voor met het klimaat? En hoe kan jezelf bewuster leven? Om je te inspireren hebben wij onze tips voor films en series over duurzaamheid op een rijtje gezet!

1. Kiss the ground

 In deze documentaire vertelt acteur Woody Harrelson over een overtuigend en optimistisch plan om de klimaatcrisis tegen te gaan. De film pleit voor de genezende kracht van de grond op aarde. Met als argument dat het vermogen om koolstof op te slaan de sleutel zou kunnen zijn om de effecten van klimaatverandering om te keren.

 

2. Minimalism: A Documentary about the Important Things

Deze documentaire gaat over het leven van twee Amerikaanse mannen, Ryan Nicodemus en Joshua Fields Milburn. Zij gingen van een arm leven naar een leven waarin ze geld verdienen, carrière maken en alles kunnen kopen wat je maar gelukkig kan maken. Om er daarna achter te komen dat dat helemaal niet is wat je gelukkig maakt. Je wordt in de documentaire aan het denken gezet en stelt jezelf de volgende vraag: Kunnen echt geluk en succes worden afgemeten aan materiële bezittingen? Het geeft je inzicht in wat de persoonlijke en wereldwijde impact van onze consumentencultuur is en of er alternatieven zijn.

 

3. Down to earth with Zac Efron

In deze serie gaat Zac Efron op zoek naar gezonde en duurzame manieren om te leven. Hij zoekt naar nieuwe perspectieven voor oude problemen. Samen met gezondheid en welness goeroe Darin Olien gaat hij op reis. Ze reizen samen naar diverse landen over de hele wereld. Ze reizen onder andere naar Frankrijk, Puerto Rico, Ijsland, Londen, Lima, Italië en Peru en bezoeken daar verschillende mensen die duurzame en innovatieve oplossingen hebben gevonden op het gebied van voedsel, water en energie. Zo willen Efron en Olien laten zien dat de manier van consumeren zoals deze nu plaatsvindt op de wereld, echt moet veranderen.

 

4. A plastic ocean

Deze documentaire is geregisseerd door de Australische journalist Craig Leeson. Het toont de verwoestende effecten die plastic heeft veroorzaakt op ons milieu en dan voornamelijk ons zeeleven. In de film doet Craig de schokkende ontdekking dat er een dikke laag plastic afval midden in de Indische Oceaan drijft. Craig reist samen met Tanya Streeter, een wereldrecord-vrije duiker en milieuactivist, de wereld rond om verslag te doen van de ravage die is veroorzaakt door plasticgebruik.

 

5. David Attenborough: A live on our planet

David Attenborough. Wie kent hem niet? De man die zoveel van de natuur heeft gezien als geen ander. In deze documentaire staat hij stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Deze documentaire laat de impact van de mens op de natuur zien en geeft een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

 

6. Our planet

Our Planet is een achtdelige documentaire van Netflix in samenwerking met WWF. De documentaire geeft veel aandacht aan ecologische problemen en de impact van de mens op de natuur. Our Planet is een serie om van te genieten, je kunt de afleveringen in willekeurige volgorde bekijken. Bekijk deze briljante en leerzame serie, maar verlies niet uit het oog dat het niet alleen om entertainment gaat. Het is een vitale, levende herinnering aan de buitengewone schoonheid van onze wereld, maar ook een wanhopige oproep tot actie.

 

7. Rotten

Rotten is een meerdelige serie, geproduceerd door Zero Point Zero. Het duikt vol in het hart van de levensmiddelensector en laat zien wat er nou eigenlijk echt in ons voedsel zit. Elke aflevering gaat over één voedingsproduct dat op een objectieve en goed onderbouwde manier behandeld wordt. Iedere aflevering van de serie toont interviews met fabrikanten, distributeurs en anderen die bij het proces betrokken zijn. Het belicht ook verschillende strafzaken die tegen deze mensen zijn aangespannen. De afleveringen zetten je elke keer aan het denken en geven je vaak weer nieuwe inzichten over de levensmiddelensector.

Laat een reactie achter

Jouw emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *